Backpacken met voorpret

Na het afronden van mijn studie afgelopen jaar vond ik het tijd om eens te ontdekken wat ik met mijn toekomst wil doen. Ik had altijd al eens een grote reis willen maken, maar durfde dit niet zo goed in mijn eentje. Totdat een vriendin mij vertelde over een website waar je andere backpackers kunt ontmoeten en samen een reis kunt maken. Dit klonk gelijk als iets voor mij. Ik had besloten dat ik wel graag door Azië wilde reizen. Eindelijk had ik geen zorgen meer over mijn opleiding en wilde ik genieten van het ontdekken van andere landen, leuke reisgenoten ontmoeten en natuurlijk lokale gerechten uitproberen.

De reis plannen

Eigenlijk begon de voorpret al in januari, toen ik in Amsterdam mijn mede-backpackers zou ontmoeten in een klein cafeetje. We waren met zes meiden en vier jongens en het klikte gelijk. We haalden gelijk de reisgidsen en landkaarten aan tafel en iedereen begon enthousiast over zijn ideeën. We waren het al snel eens dat we wilden beginnen in Bangkok, Thailand en vanaf daar door te reizen naar het noorden, om vervolgens daar de grens over te gaan richting Vietnam en Cambodja. Na een gezellige avond namen we afscheid en zouden we elkaar zes weken later treffen op Schiphol. Het liefst wilde iedereen gelijk al op het vliegtuig stappen.

Backpack inpakken

Nu alles was besproken, en de weken voorbij vlogen, werd het zo langzamerhand wel tijd om mijn spullen bij elkaar te gaan verzamelen. Voor het eerst een backpack moeten inpakken bleek nog niet zo makkelijk. Er waren enorm veel mensen die me raad gaven over wat wel, en vooral ook niet mee te nemen. De een zei dit, terwijl de ander weer het tegenovergestelde zei. En dan dus te bedenken dat alles in die ene, veel te kleine backpack gepropt moest worden.

Oké, ik ging dan wel op pad met korte broeken en shirtjes, maar voor de zwoele avonden wilde ik er natuurlijk ook een beetje leuk uitzien. Vervolgens heb ik uren op YouTube naar filmpjes zitten kijken waarin mensen uitlegde hoe je het best zo’n backpack kunt inpakken. Daarna waagde ik eindelijk zelf een poging. Ik trok mijn kast leeg en maakte stapeltjes om mijn kleding te sorteren. Toen het de beurt was aan mijn ondergoed trof ik eigenlijk vooral stukjes stof aan die hun beste tijd wel gehad hadden. Ook mijn bh’s waren wel aan vervanging toe. Hoe is het mogelijk dat ik hier al die tijd in rond gelopen had?

Mijn vriendinnen wezen mij gelijk op een lingerie webshop. Ik nam gelijk een kijkje, want eerlijk is eerlijk, mijn vriendinnen zien er altijd hip uit. Er was zoveel keuze én ik viel met mijn neus in de boter, want er was lingerie sale. Ik deed natuurlijk gelijk een enorme bestelling, veel te veel voor in de backpack, maar goed. Na een paar dagen was het al binnen en kon ik eindelijk de laatste spullen in mijn backpack stoppen. Het grote avontuur kon gaan beginnen!

Posts created 14

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven